Cautare




, Forbes Staff

Uncategorized |
|

#ForbesEnergy: Weekly Briefing, 2 aprilie

Guvernul a decis modificarea OUG 114/2018, astfel încât preţul gazelor de producţie internă să fie plafonat la 68 de lei pe MWh doar pentru consumatorii casnici şi pentru CET-urile care livrează agent termic populaţiei, a anunţat Anton Anton, ministrul Energiei.

„La OUG 114, la partea de energie s-au făcut patru intervenţii. Prima dintre ele: aşa cum am spus, noi vrem să protejăm consumatorul casnic, în consecinţă preţul reglementat de 68 de lei pe MWh la producător se referă la gazele care vor fi vândute spre consumatorul casnic şi spre CET-uri, pentru partea de gaze care se referă la încălzire, adică protejăm în continuare numai consumatorul casnic”, a declarat ministrul Anton.

________________________________________________________________________

Cerințele cheie pentru investiția în proiectul offshore de producție de gaze din Marea Neagră nu sunt fost încă îndeplinite, a declarat pentru Reuters CEO-ul OMV Petrom, Christina Verchere, potrivit Profit.ro.

“Credem că dialogul ne poate duce mai aproape de o soluție, iar acest dialog trebuie să continue”, a declarat Verchere, adăugând că amendamentele aduse OUG 114 “sunt un răspuns la unele îngrijorări exprimate de industria petrolului și gazelor și reprezintă un pas spre întoarcerea la o piață a gazelor liberă”.

________________________________________________________________________

Companiile membre ale Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE) au anunţat că decizia Guvernului de creştere a ratei reglementate de rentabilitate (RRR) a capitalului investit este un mesaj adresat operatorilor de transport şi distribuţie a energiei electrice şi gazelor naturale de a investi în reţele şi de a-şi diversifica programele de investiţii, informează News.ro.

Conform estimărilor federaţiei, reţelele de distribuţie necesită un efort investiţional de peste 10 miliarde de euro pe termen lung pentru înlocuirea infrastructurii cu durata de viaţă depăşită, în vederea reducerii decalajelor faţă de media UE.

________________________________________________________________________

Grupul de utilităţi ceh CEZ a terminat anul 2018 cu venituri de 529 milioane de euro din operaţiu­nile din România, în scădere cu 9% comparativ cu 2017, potrivit datelor publicate la nivel de grup citate de ZF.

CEZ este unul dintre cei mai pu­ter­nici distribuitori şi furnizori de ener­gie din România, controlând reţea­ua din Oltenia şi având un porto­foliu de 1,3 mi­lioane de clienţi, majoritatea casnici.

________________________________________________________________________

Adunarea Generală a Acţionarilor  Transelectrica a modificat Consiliul de Supraveghere al companiei, reiese dintr-un anunţ publicat pe Bursa de Valori Bucureşti citat de ZF.

Astfel, mandatele provizorii pentru trei membri ai CS au fost prelungite cu două luni, începând cu data de 30 martie, respectiv pentru Adrian Mitroi, Alin-Sorin Mitrică şi Constantin Dumitru. Cei trei şi-au începutul mandatul provizoriu la 30 noiembrie 2018, iar acest mandat le-a expirat la 29 martie 2019.

________________________________________________________________________

Tenaris Silcotub a finalizat procesul de  de retehnologizare a liniei de finisare a țevilor destinate industriei de petrol și gaze (oil country tubular goods – OCTG), în valoare de 8 milioane de dolari, fiind cea mai mare investiție din ultimul an din fabrica de țevi din Zalău.

Potrivit reprezentanților companiei, modernizarea liniei de finisare s-a făcut cu echipamente și tehnologii de ultimă generație, care aduc îmbunătățiri în ceea ce privește siguranța în muncă și protectia mediului, calitatea produselor și eficiența procesului. Capacitatea anuală de producție a liniei este de 60.000 de tone de țevi OCTG cu lungimi de până la 14 metri, cu conexiuni atât API cât și conexiuni proprietare Tenaris. Aceste tipuri de țevi sunt utilizate în activitățile de exploatare din industria de petrol și gaze din întreaga lume.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii