FacebookTwitterLinkedIn

Black Sea Oil & Gas, împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources şi Gas Plus International anunţă că au primit din partea Guvernului, aprobarea pentru studiile de evaluare a resurselor şi rezervelor de gaze aferente zăcămintelor Ana şi Doina, din Proiectul Midia.

Aprobarea a venit din partea Guvernului României prin Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), arată un comunicat al companiei petroliere citat de ZF.

________________________________________________________________________

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud (SDEE Transilvania Sud), parte a Grupului Electrica, şi-a propus pentru 2019 un program de investiţii de peste 259 milioane de lei, structurat pe modernizarea şi reabilitarea reţelelor de distribuţie, lucrări care vor avea ca efect creşterea consumului de energie electrică prin asigurarea continuităţii în alimentare, precum şi reducerea pierderilor, prin scăderea consumului propriu tehnologic, cu reflectare în scăderea facturilor de energie electrică la consumatorul final, informează Agerpres.

________________________________________________________________________

OMV Petrom a pus în funcțiune, la rafinăria Petrobrazi, noua unitate de policombustibili, care permite conversia GPL și a benzinei ușoare de joasă calitate în produse petroliere cu valoare adăugată ridicată – benzină și motorină –, investiție de aproximativ 65 milioane euro. Calculul este că, anual, circa 50.000 de tone de benzină și motorină vor rezulta din conversia GPL și a benzinei ușoare, cantitate echivalentă cu 1 milion de plinuri, relatează Profit.ro.

________________________________________________________________________

Transgaz (TGN), operatorul tehnic al sistemului naţional de transport gaze naturale, şi-a bugetat pentru 2019 venituri din exploatare de circa 1,4 mld. lei, minus 25% faţă de cele realizate în anul precedent, şi un profit net de 125 mil. lei, în scădere cu 75%, potrivit datelor din bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2019, potrivit ZF.

________________________________________________________________________

Operatorul reţelei de gaze naturale din partea de nord a României, Delgaz Grid, anunţă o investiţie în valoare de peste 1,7 milioane de lei pentru finanţarea lucrărilor de consolidare din zona staţiei de transformare Breazu, afectată de o alunecare de teren şi care a pus în pericol alimentarea cu energie a 9.000 de ieşeni, informează Agerpres.

________________________________________________________________________

Chevron va deveni al doilea mare producător de petrol din lume prin preluarea producătorului american de ţiţei de şist Anadarko Petroleum, pentru 33 de miliarde de dolari, în numerar şi acţiuni. Compania rezultată în urma preluării va produce 3,9 milioane de barili de echivalent de petrol pe zi, urmând să fie depășită doar de Exxon Mobil în rândul companiilor tranzacționate public, în creștere de pe locul patru, potrivit News.ro.