FacebookTwitterLinkedIn

Fondurile alocate regiunii Bucureşti-Ilfov prin Programul Casa Verde Fotovoltaice, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, s-au epuizat în mai puțin de o oră de la lansare.

Cei interesați de accesarea unor fonduri destinate montării de panouri fotovoltaice pe acoperiș au putut să se înscrie începând cu ora 10:00, însă pe siteul indicat de autorități este afișat mesajul ”Disponibilul alocat pentru sesiunea activă a fost epuizat”.

Bugetul total al programului Casa Verde este de 1,7 miliarde de lei. Fiecare solicitant poate obține până la 20.000 de lei pentru un proiect, cu condiția să participe cu fonduri proprii de 2.000 de lei.

În acest an, autorităţile au decis ca înscrierea proiectelor să se facă pe regiuni, prima fiind București-Ilfov.

Vor urma, pe parcursul unei luni, regiunile Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu), Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui), Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj), Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea), Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman), Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea) și, în 22 iunie, regiunea Vest (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș).