Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Fondul de investiţii Early Game Ventures lansează un accelerator dedicat start-upurilor tech în care va investi până la 200.000 euro anual

Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) lansează un program de accelerare dedicat startup-urilor din tehnologie.
early venture captalist shutterstock_594795392

În fiecare an, fondul îşi propune sǎ selecteze 5 sau 6 start-up-uri româneşti din domeniul tehnologic, pe care să le accelereze în cadrul unui program coordonat de partenerii Early Game Ventures. În fiecare din aceste startup-uri, fondul va investi pânǎ la 200.000 de euro pentru 7%-10% din acţiuni. Selectarea startup-urilor va fi făcută pe tot parcursul anului.

„Programul nostru de accelerare este foarte selectiv. În condiţiile în care acceptăm doar 5 sau 6 echipe pe an, nu vom funcţiona în sistemul de cohorte folosit de celelalte programe de accelerare din Romania, ci vom fi deschişi către startup-uri pe tot parcursul anului. Practic, de cate ori vom găsi o echipă în care credem, vom face investiţia pe loc şi vom începe imediat să lucrăm cu antreprenorii. Acesta este un alt lucru foarte important: în programul nostru, echipele de antreprenori lucrează direct cu partenerii EGV, având acces direct la oamenii-cheie şi la toate resursele fondului”, a declarat Cristian Munteanu, Managing Partner al Early Game Ventures. Alături de Cristian Munteanu, în fondul de investiții mai sunt implicați Dan Călugăreanu și Radu Stoicoviciu.

Citește și: SymphoPay, platformă de integrare a plăților cu cardul la POS, anunță o nouă rundă de finanțare de 650.000 euro, condusă de Early Game Ventures

Early Game Ventures este interesat de startup-uri care inovează la nivel de tehnologie şi care încearcă să rezolve probleme majore ale clienţilor si ale societăţii. Acceleratorul EGV oferă acces la alţi investitori, atât din Europa cât şi din US, la servicii de recrutare, business development, marketing, legal sau operaţiuni. Fiecare partner EGV este implicat direct în program şi lucrează cu 2 sau 3 startup-uri pe an.

„În ultimele luni am analizat peste 150 de startup-uri din care am ales trei echipe în care să investim. Ne asteptăm ca şi pe viitor sa păstrăm această rată de conversie de 2% de la primul contact cu un startup până la investiţia propriu-zisă”, a mai declarat Cristian Munteanu.

Early Game Ventures este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii