Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Fuziuni și achiziții |
|

Fondul de investiții cu capital privat Abris Capital Partners achiziționează Dentotal Protect, furnizor de produse stomatologice din România

Fondul de investiții cu capital privat Abris Capital Partners a semnat un acord de achiziție a Dentotal Protect, unul din cei mai importanți jucători de pe piața românească de distribuție a consumabilelor, instrumentelor și echipamentelor stomatologice.
 aboneaza-te
Abris - Adrian Stanculescu - Investment Director-copy

Compania a fost preluată de la familia Dogariu, care va rămâne implicată în afacere. Tranzacția este condiționată de aprobarea Consiliului Concurenței.

Dentotal este principalul distribuitor al dinamicei piețe a produselor stomatologice din România furnizând o mare varietate de produse și servicii clinicilor și laboratoarelor stomatologice.

Sub noua structură de acționariat, Dentotal își propune majorarea cotei de piață, atât organic, cât și prin noi achiziții. Abris va susține creșterea continuă a companiei prin dezvoltarea unor noi linii de produse și prin extinderea facilităților logistice și a sistemelor IT.

“De peste 25 ani, am dezvoltat Dentotal folosind cunoștințele și experiența noastră, împreună cu o echipă de adevărați profesioniști. Perspectivele pentru sectorul stomatologic sunt în prezent excelente și prin această tranzacție, bazându-ne pe capitalul de investiții și experiența Abris, suntem siguri de creșterea și extinderea companiei. Vom sta alături de Abris și vom face toate eforturile pentru dezvoltarea viitoare a afacerii”, au declarat Anghel Dogariu, Bogdan Dogariu și Daniela Giroveanu, acționari ai Dentotal Protect.

“Investiția în Dentotal continuă buna noastră experiență de a susține și a crea lideri de piață în România. Am fost atrași de poziția fruntașă a companiei pe piața în creștere a produselor și echipamentelor stomatologice și totodată de abilitatea lor de a furniza produse și servicii de calitate clienților săi. Pornind de la această fundație solidă, suntem convinși că putem susține Dentotal în dezvoltarea portofoliului și a eficienței operaționale, încât să devină un „one-stop-shop” pentru clinicile și laboratoarele stomatologice”, a declarat Adrian Stănculescu (foto), Director de Investiții în cadrul Abris Capital Partners și liderul biroului din România al fondului.

Dentotal este a șaptea investiție făcută de Abris ca parte a fondului de 500 de milioane de euro ridicat în toamna lui 2017 de la investitori internaționali de renume în vederea susținerii și dezvoltării proiectelor de business din Europa Centrală și de Est.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii