FacebookTwitterLinkedIn

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) va lansa ”în scurt timp” o serie de produse de garantare pentru beneficiari din domenii prioritare ale  programului de guvernare, printre care femeile antreprenori și agricultura.

Pentru programul Femeia antreprenor, FNGCIMM va garanta cel mult 80% din valoarea creditului aprobat de finanțator, potrivit unui comunicat al Fondului.

Valoarea unei garanţii individuale este de maximum 160.000 lei aferentă unei finanțări cu o valoare de până la 200.000 lei.

FNGCIMM va garanta, de asemenea, până la 90% din valoarea creditelor accesate de fermierii înscriși în programul De trei ori subvenția. Aceste credite sunt destinate finanțării producţiei agricole și piscicole.

Totodată, FNGCIMM va acorda scrisori de garanție valabile 84 de luni pentru restituirea avansurilor in favoarea AFIR, care vor fi emise în scopul facilitării accesului la obținerea finanțărilor nerambursabile acordate IMM-urilor din mediul rural.

”Prin scrisoarea de garanție emisă de FNGCIMM, se garantează 100% din avansul prevăzut în cadrul contractului de finanțare nerambursabilă încheiat cu AFIR”, menționează sursa citată.