FacebookTwitterLinkedIn

„Suntem încântați să intrăm în această nouă etapă de creștere. Salutăm cu entuziasm toate noile oportunități ce derivă din acest eveniment de referință: know-how-ul colegilor noștri de la Bank Leumi România, experiența acestora în gestionarea unui portofoliu foarte special, clienții acestei bănci, pe care așteptăm cu nerăbdare să îi deservim.În următoarele luni, cele două companii vor trece printr-un proces de integrare premergător fuziunii. Avem convingerea că această achiziție va transforma First Bank într-un partener bancar mai puternic și mai relevant pentru toți clienții noștri actuali și viitori, prin contribuția pe care Bank Leumi România o va aduce expertizei noastre anterioare”, afirmă Dominic Bruynseels, președintele executiv al First Bank.

„Vânzarea Bank Leumi România către First Bank, deținută de o entitate financiară internațională de top, va permite continuarea implementării politicii Leumi de «urmare a clientului», care presupune mai degrabă colaborări cu mari actori internaționali și nu o prezență efectivă. Această vânzare constituie un nou pas în implementarea strategiei noastrede a ne orienta spre activitățile bancare de bază ale Leumi, în același timp concentrându-ne asupra operațiunilor noastre internaționale din principalele centre financiare ale lumii, prin intermediul sucursalelor pe care le deținem în SUA și Marea Britanie”, a precizat Hanan Friedman, Prim Vicepreședinte Executiv, Directorul Direcției de Strategie, Inovație și Transformare, Bank Leumi Israel.

Clifford Chance Badea a acționat în calitate de consultant juridic al First Bank în cadrul tranzacției, iar Ernst & Young a fost consultantul financiar și fiscal.Consultantul juridic al Bank Leumi România în această tranzacție a fost DLA Piper.Jefferies LLC a avut calitatea de consultant financiar exclusiv al Bank Leumi Israel.

Începând cu 10 iulie, Bank Leumi România are un nou Consiliu de Administrație și un nou președinte executiv, în persoana lui Ion Popovici. Din noul Consiliu de Administrație mai fac parte Robert Maxim, Ilinca Rosetti, Manfred Rauchwerger, Răzvan Filcescu și Bogdan Ciobotaru.

Citește și: Strategia americană