FacebookTwitterLinkedIn

Târgul de real estate MIPIM, desfășurat la Cannes în perioada 15-18 martie, va dezvălui câștigătorii celor mai bune proiecte din domeniu.

Organizatorii MIPIM au dezvăluit azi finaliștii concursului, iar 46 de proiecte se află pe lista scurtă pentru obținerea prestigioaselor premii MIPIM Awards 2022.

13 membri ai juriului au selectat proiecte din lumea întreagă, acestea urmând să fie analizate și notate pentru a stabili clasamentul final. Franța a concurat cu șapte proiecte la Cannes, urmată de Italia cu șase proiecte, Marea Britanie cu cinci, Belgia și Danemarca cu câte trei fiecare, apoi SUA, China și Spania. La această ediție au fost luate în considerare sute de proiecte, dar au rămas în competiție câte 12 pentru fiecare categorie.

Best Cultural & Sport Infrastructure

House of Music, Budapesta

Aici sunt cuprinse clădirile, structurile și locurile în care desfășoară evenimente culturale, artistice și sportive, cum ar fi muzee, teatre, biblioteci, situri culturale istorice și stadioane, toate având ca scop sprijinirea calității vieții unui oraș sau unui cartier, pentru a crea o comunitate vibrantă.

Best Healthcare Development

Clinică medicală Sakura City Hospital, Istanbul

Această categorie cuprinde orice unitate de asistență medicală (spital, clinică, azil de bătrâni, laborator medical etc.) care reușește să creeze un mediu ce le oferă pacienților îngrijiri de înaltă calitate, prin rezolvarea provocărilor pe care le poate avea o unitate medicală: estetice, urbane, funcționale și durabile.

Best Hotel & Tourism Resort

 Zannier Hotels BAI SAN HO, Phu Yen, Vietnam

Acest premiu onorează caracterul unic al unui hotel în ceea ce privește arhitectura, facilitățile și locația, luând în considerare și bunăstarea clienților, serviciile oferite oaspeților și utilizarea tehnologiei.

Best Industrial & Logistics Development

Parcare acoperită cu cherestea, Dijon, Franța

În această categorie sunt cuprinse centrele de distribuție industrială care integrează facilități logistice moderne și inovatoare, întreținere, planificare și implementare eficientă a lucrărilor.

Best Mixed-Use Development

Warsaw Breweries (Browary Warszawskie), Varșovia, Polonia

Categoria cuprinde clădiri individuale sau grupuri de clădiri care îmbină cel puțin două utilizări diferite (rezidențială, comercială, culturală, infrastructură) și sunt integrate fizic și funcțional.

Best Office & Business Development

Gioia 22- Milano, Italia

După cum îi spune numele, este vorba de clădiri de birouri și parcuri de business nou construite, care oferă proprietarilor și chiriașilor o stare de bine, productivitate sporită, condiții sanitare îmbunătățite, flexibilitate mai mare și o performanță energetică sporită la locul de muncă. Printr-un design integrat, accentul trebuie pus pe capacitatea de adaptare la nevoile specifice de spațiu ale chiriașilor.

Best Refurbished Building

Casa de Cultură – Moscova, Rusia

Această categorie se concentrează asupra modului în care o clădire poate avea o a doua viață. Sunt binevenite proiecte de renovare sau extindere de orice tip (birou, hotel, rezidential, comercial, cultural etc.).

Best Residential Development

Nice Le RAY – Nice, Franța

Sunt incluse aici proiecte de locuințe care oferă cele mai bune oportunități, cu accent și pe originalitate și estetică. Un design urban integrat, precum și o planificare inteligentă, sunt importante pentru ca proiectul rezidențial să se îmbine armonios în cadrul mai larg al comunității și al cartierului învecinat.

Best Shopping Center

The Ring – Chongqing, China

Această categorie recompensează noile centre comerciale, parcuri de retail sau outleturi care reușesc să încurajeze și să mențină traficul, oferind în același timp o experiență unică pentru cumpărători prin noi tehnologii, servicii, programe de fidelizare a clienților și caracteristici arhitecturale deosebite.

Best Urban Project

Hanabata Project – Kumamoto, Japonia

Până în 2050, populația lumii va ajunge la 9,7 miliarde de locuitori, dintre care 70% vor trăi în zone urbane, potrivit Națiunilor Unite.

Această nouă categorie din cadrul premiilor MIPIM va onora orice tip de proiect urban: regenerare urbană, noi dezvoltări, urbanism tranzitoriu, permanent sau temporar. Proiecte prin care se folosesc sau se reînnoiesc terenuri libere, clădiri goale pentru a oferi mijloace de trai mai bune, pentru a îmbunătăți incluziunea socială, pentru a susține creșterea economică și pentru a inventa orașul de mâine, unde dimensiunea umană este în centru.

Best Futura Project

Arboretum – Nanterre, Franța

Această categorie este dedicată oricărui tip de construcție și dezvoltare care oferă o imagine a ceea ce ne poate rezerva viitorul prin calități distincte arhitecturale, tehnice și de mediu.

Pentru a putea participa la concurs, proiectele trebuie să aibă o suprafața totală mai mică de 150.000 mp, iar construcția să fi început în perioada 2020-2022.

Best Futura Mega Project

Oraș plutitor, Maldive

Această categorie se bazează pe aceleași principii precum cea de mai sus, doar că este vorba de suprafețe de peste 150.000 mp.