FacebookTwitterLinkedIn

Vânzarea Țiriac Leasing către Banca Transilvania a fost semnată vineri, 14 ianuarie, și se află în continuare supusă unor termeni și condiții, precum și analizei și aprobării autorității de concurență. Valoarea tranzacției nu este cunoscută.

Țiriac Leasing activează pe piață de peste 20 de ani și are active de 213 milioane de euro, finanțând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi.

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la rândul său pe piață de peste 20 de ani. În 2018, compania a fuzionat cu ERB Leasing. BTL. și în prezent are active în valoare de 1,366 milioane de lei. 

“Tranzacțiile se țin lanț într-o perioadă foarte bună în piața de fuziuni și achiziții din România, însă merită să ne oprim asupra poveștilor care le diferențiază și le particularizează. Avem aici întâlnirea a două remarcabile grupuri de business românești, care au construit istorie prin contribuția lor specifică la crearea și dezvoltarea pieței locale de leasing pentru mai mult de 20 de ani. Este pentru echipa noastră o plăcere și o onoare să asistăm Grupul Țiriac în această tranzacție. Iar experiența excelentă a fost întregită de dialogul constructiv cu echipa Grupului BT și consultanții acesteia”, a declarat Cristina Filip (foto), managing partener Filip & Company. 

Pe de cealaltă parte, grupul BT a fost asistat în această tranzacție de către PwC și D&B David şi Baias.