FacebookTwitterLinkedIn

Prezentarea colecției haute couture a casei Balenciaga, la Paris Fashion Week, vine cu două noutăți importante: este prima colecție haute couture Balenciaga din 1968, și este ocazia cu care Ella Emhoff, fiica vitregă a vicepreședintei SUA, Kamala Harris, debutează ca model.

Ella Emhoff pentru Balenciaga Couture toamnă-iarnă 2021

În vârstă de 21 de ani, Ella Emhoff a semnat în luna ianuarie 2021 un contract de reprezentare cu IMG Models, una dintre cele mai prestigioase agenții de modelling din lume. Interesul tinerei pentru modă nu este de dată recentă, ea fiind studentă la Parson Schools of Design, unde se specializează în arte decorative și design vestimentar.

„Astăzi modellingul nu mai înseamnă forme, măsuri sau sex. Ceea ce vor brandurile și consumatorii este autenticitate”, declara, după semnarea contractului cu Ella, Ivan Bart, CEO-ul IMG Models, pentru New York Times.

Publicația remarca deosebirea de viziune dintre administrațiile Trump și Biden: ultimul arată empatie și acordă atenția cuvenită diversității, în timp ce atitudinea lui Trump față de aceste chestiuni i-a determinat pe anumiți designeri americani să refuze să se ocupe de garderoba soției sale, Melania.

Ella și părinții ei, Kerstine și Doug Emhoff

Ella este fiica lui Doug Emhoff, soțul Kamalei Harris, și a fostei soții a acestuia, antreprenoarea și producătoarea TV Kerstine Emhoff. Purtând un pardesiu vintage Miu Miu, tânăra a fost remarcată în ziua în care mama ei vitregă, Kamala Harris, a depus jurământul în calitate de vicepreședinte al SUA.

Vicepreședinta Kamala Harris îi întâmpină pe copiii vitregi, Ella Emhoff și fratele ei, Cole Emhoff, la ceremonia de învestire a președintelui Joe Biden.
Cole Emhoff și Ella Emhoff în celebrul pardesiu Miu Miu.

După ceremonia de învestire, contul de Instagram al Ellei Emhoff a fost luat cu asalt: într-o săptămână, numărul de urmăritori a crescut de la 50.000 la 300.000.

„Ca multe fete de vârsta mea, am probleme cu încrederea în sine și este un pic intimidant să intru într-o lume care este focusată pe mine și pe corpul meu”, declara Ella pentru New York Times la începutul acestui an.

Show-ul de modă în care Ella Emhoff a debutat ca model este prima prezentare a unei colecții couture Balenciaga după mai bine de 50 de ani (în 1968, Cristóbal Balenciaga, fondatorul casei de modă care îi poartă numele, a decis să renunțe la linia haute couture).

Noua colecție îl are ca autor pe actualul director de creație Balenciaga, Demna Gvasalia. În vârstă de 40 de ani, Gvasalia, care lucrează de șase ani pentru divizia ready-to-wear Balenciaga, a prezentat o colecție de 63 de piese, care, prin introducerea jeanșilor și a tricourilor în moda de lux, se vrea o abordare modernă și relaxată a haute couture.

Foto Profimediaimages.ro