FacebookTwitterLinkedIn

Ajutorul de stat în valoare de 200 de milioane de lei oferit de Ministerul Agriculturii fermierilor care procesează intern se va acorda începând cu luna iunie 2022.

Ministrul de resort a punctat că în prezent se lucrează la o schemă de ajutor de stat în valoare de 200 de milioane de euro, prin care fermierii vor beneficia de o primă de 10% din valoarea produselor procesate, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Măsura urmează să se aplice din luna iunie a acestui an și face parte din pachetul de măsuri socio-economice anunțate recent de Guvern.

„ (…) 10% din valoarea produselor procesate va rămâne la fermieri si procesatori. Această soluție va asigura necesarul pieței interne și va reduce presiunea asupra stocurilor și prețurilor la alimente”, a afirmat premierul Ciucă, cu ocazia unei vizite la compania antreprenorială Frescoverde din Bihor, care deține una dintre cele mai mari fabrici de procesarea legumelor și rădăcinoaselor din Europa de Est.

Potrivit acestuia, o altă măsură importantă în susținerea agriculturii românești și care face parte din pachetul de măsuri socio-economice anunțate recent, este și alocarea sumei de 300 de milioane de euro fermierilor sub forma capitalului de lucru și majorarea salariului minim la 3.000 de lei lunar în agricultură.