FacebookTwitterLinkedIn

Fermierii bulgari au blocat luni peste 40 de drumuri, inclusiv puncte de trecere a frontierei cu România, iar aproximativ 26 de organizaţii din sectorul agricol bulgar participă la protest, a anunţat Uniunea Fermierilor din Bulgaria.

Protestatarii au blocat punctul de trecere al frontierei către România de la podul peste Dunăre și şoseaua către şi dinspre podul peste Dunăre 2, scrie Agerpres.

“Ne cerem scuze cetăţenilor şi îi avertizăm să amâne călătoriile planificate în 18 şi 19 septembrie, deoarece drumurile principale vor fi închise în toată ţara”, a declarat Georgi Stoyanov, preşedintele Uniunii.

Agricultorii bulgari cer guvernului de la Sofia, printre altele, să extindă interzicerea importurilor de produse agricole din Ucraina, să plătească până în 30 septembrie despăgubirile pentru pierderile cauzate de războiul din Ucraina și să acorde ajutor de stat zonelor afectate de dezastre naturale.

Protestul va continua marţi la Sofia. Conducerea Uniunii Fermierilor din Bulgaria s-a adunat la aeroportul din Byala Slatina, unde au fost aduse toate utilajele agricole din regiune.

„Acţiunile eficiente de protest vor continua până când toate cererile vor fi îndeplinite”, a spus Stoyanov.