FacebookTwitterLinkedIn

De la începutul acestui an, fermierii din județul Bistrița-Năsăud au vândut la export, peste 6.200 de miei, în special în Italia și Croația, țări care sărbătoresc Paștele, dar și în Grecia, unde preparatele din carne de miel se regăsesc în multe restaurante.

Conform datelor furnizate de către șeful Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bistrița-Năsăud, Ioan Bogolin, 3.800 de carcase de miel au fost vândute în Italia, cantitatea totală depășind 34.000 de kilograme, notează Agerpres.

Alți 2.407 miei au fost vânduți în viu atât în Italia, cât și în Croatia și Grecia, prețul mediu de vânzare fiind de 22 de lei kilogramul.

Crescătorii de ovine din Bistrița-Năsăud au furnizat miei și către unități din țară, respectiv 2.348 de capete.

Directorul DSVSA spune că, odată cu apropierea Paștelui ortodox, în perioada următoare se așteaptă să crească livrările de miei către Grecia.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania