FacebookTwitterLinkedIn

Autoritatea americană de reglementare Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) le oferă angajaţilor Silicon Valley Bank (SVB) posibilitatea de a munci 45 de zile în cadrul băcii, pentru un salariu mai mare.

Aceștia vor primi de 1,5 ori salariul lor obișnuit, potrivit Reuters.

SVB a fost închisă vineri din cauza lipsei de lichidităţi, iar FDIC a preluat în aceeași zi controlul asupra instituţiei financiare.

SVB avea la sfârşitul anului trecut peste 8.500 de salariați, iar acestora li s-a spus să continue să lucreze de la distanţă, cu excepţia celor care trebuie să fie prezenți fizic în sucursale.

SVB s-a prăbuşit după ce deponenţii, îngrijoraţi de soliditatea instituţiei financiare, s-au grăbit să-şi retragă depozitele.

Din cauza acestui lucru, piața bancară din SUA a pierdut 100 miliarde de dolari din valoare.

La sfârşitul anului trecut, SVB era considerată a 16-a cea mare bancă din SUA, cu active de aproximativ 209 miliarde dolari şi depozite de 175,4 miliarde dolari.

Sediul principal al băncii din Santa Clara, California, şi toate cele 17 sucursale ale sale din California şi Massachusetts se vor redeschide luni, a anunţat vineri FDIC, într-un comunicat.