Ingrediente
250 file de ton fără piele
2 linguri ulei de măsline
200 g farfalle grâu dur Băneasa
200 ml lapte
1 lingură cu vârf făină
150 cremă de brânză
50 g parmezan ras
zeama de la ½ de lămâie
4-5 fire mărar verde
sare, piper
Mod de preparare
Fileul de ton proaspăt îl așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Îl presari cu sare și piper și îl stropești cu ulei de măsline. Îl introduci în cuptorul încins pentru 10 minute, după care îl lași să se răcească. Îl tai cuburi.
Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, după care le scurgi.
Pui o lingură de ulei într-o tigaie, adaugi laptele amestecat înainte cu făina (atenţie, să nu facă cocoloașe), un praf de sare și lași pe foc mic până se îngroașă, circa 10 minute. Iei tigaia de pe foc, adaugi mascarpone, parmezanul ras, zeama de lămâie, mărarul tocat și amesteci până se topește brânza.
Adaugi pastele peste sos, pui și bucăţile de ton, amesteci și le servești.