FacebookTwitterLinkedIn

Ingrediente

250 g farfalle grâu întreg Băneasa

300 g roșii cherry

½ ceapă

2 căței usturoi

500 g piept de pui

½ linguriță busuioc uscat

½ linguriță oregano uscat

500 ml suc de roșii

150 g mozzarella rasă

50 g parmezan ras

ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Așezi roșiile pe o tavă cu hârtie de copt, le stropești cu ulei de măsline și le introduci în cuptorul încins la 200°C pentru 5 minute.

Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, după care le scurgi. Trebuie să fie al dente.

Într-o tigaie, pui o linguriță de ulei de măsline, pui ceapa și usturoiul tocate mărunt și călești un minut. Adaugi pieptul de pui tăiat cuburi și le lași până devin aurii. Condimentezi cu sare, piper, după gust, torni sucul de roșii, busuiocul și oregano. Lași să fiarbă 5 minute.

Amesteci pastele cu sosul, cu roșiile cherry, cu jumătate din  mozzarella rasă și răstorni totul într-un vas termorezistent uns cu ulei. Presari deasupra parmezanul amestecat cu mozzarella rămasă și îl introduci în cuptor pentru 10 minute.