FacebookTwitterLinkedIn

Konica Minolta intenționeză ca, până în 2050, să utilizeze doar energie nepoluantă, iar pentru a obține acest rezultat, compania și-a revizuit contractele de achiziție a energiei și a trecut la surse regenerabile ”acolo unde este posibil”.

”Compania a dezvoltat tehnologii de producție care necesită un consum mai mic de energie, achiziționează energie electrică din surse regenerabile și promovează trecerea la operațiuni comerciale care presupun consum redus de hârtie”, potrivit unui comunicat al Konica Minolta.

Pentru 2030, compania și-a stabilit obiectivul de a reduce cu 60% emisiile de CO2 în dezvoltarea de produse, vânzări și servicii, precum și în ceea ce privește utilizarea produselor.

”Scopul Konica Minolta este aproape atins, în 2019 fiind deja confirmate reduceri de 52%”, precizează compania.

Două dintre fabricile din China utilizează deja 100% energie din surse regenerabile, iar alte două unități, din SUA și Franța, au atins obiectivul de utilizare 100% a energiei regenerabile în anul fiscal 2021.

În plus, sediul central al Konica Minolta și alte 10 subsidiare utilizează energie verde în proporție de 100% sau aproape de acest nivel.

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată în 1 octombrie 2003.