FacebookTwitterLinkedIn

  

Ca parte a experienței Galaxy Unpacked 2023 din Seul, Forbes România a avut oportunitatea de a vizita fabrica Samsung din orașul Gumi, Coreea de Sud, și de a vedea la primă mână cum se fabrică și se asamblează cele mai noi telefoane Galaxy. 

La aproximativ 200 de km de Seul, în orașul Gumi, se află fabrica Samsung din Coreea de Sud, fabrica în care Samsung produce cele mai noi telefoane Galaxy.

Foarte automatizată în prezent, fabrica Samsung din Gumi a început producția în 1988, din producția totalăglobală de telefoane de 6 miliarde de unități atinsă în luna iulie anul acesta, aproximativ 900 de milioane dintre acestea fiind produse la Gumi.

În cadrul turului am putut vizita atât laboratorul de testări automatizate, unde telefoanele trec prin numeroase teste (cum ar fi de exemplu recunoașterea facială sau biometrică) , cât și întreaga linie de asamblare pentru cele noi modele de telefoane Samsung, întregul proces fiind robotizat, lucru care arată impresionant, mai ales urmărit dintr-un capăt în celălalt. 

Din păcate, din motive de confidențialitate nu am putut filma sau face poze, însă puteți vedea imagini din laboratorul de teste și linia de asamblare în cele două video-uri de mai jos, puse la dispoziție de către Samsung:


Sustenabilitatea este în centrul tuturor activităților și face parte din viziunea Samsung pe termen lung, acest lucru reflectându-se în felul în care se desfașoară lucrurile la orice nivel în fabrică, derulând zilnic activități “eco-friendly” prin inovația tehnologică. 

Prin demersurile desfășurate în fabrica din Gumi, Samsung contribuie la construirea unui mediu durabil prin economisirea resurselor, reducerea emisiilor și dezvoltarea de noi tehnologii pentru a economisi și utiliza materiale cu eficiență energetică ridicată prin reutilizarea de materiale precum rășină, resturi sau utilizarea materialelor ecologice, cum ar fi chiar deșeurile vegetale pentru a obține o parte din vopseaua folosită.

La exterior, întreaga fabrică arată precum un campus, cu zone verzi și de relaxare, și chiar o cafenea, iar în cadrul turului am putut lua prânzul chiar în cantina fabricii, împreună cu toți angajații, simțind atmosfera și spiritul de echipă. 

Tot aici am avut ocazia să vizităm și muzeul din cadrul fabricii, unde pe langă o scurtă incursiune în istoria companiei pe partea de telefonie mobilă, am putut vedea expuse și cele peste 2200 de telefoane de telefoane Samsung de la primele modele până la cele mai recente.

Nu e de mirare că Samsung, având o asemenea tradiție și istorie, ne-a oferit de-a lungul timpului unele dintre cele mai cunoscute și apreciate produse. Ceea ce fondatorul Lee Byung-chull a început în 1969, a evoluat și s-a extins la ceea ce reprezintă Samsung astăzi. 

În coreeană, cuvântul „Samsung” înseamnă „trei stele” și reprezintă viziunea fondatorului. Cuvântul  „trei’ reprezintă mare și puternic, în timp ce „stea” înseamnă veșnic strălucitor. 

Cu sediul în Suwon (unde astăzi se află Samsung Digital City) compania a devenit cunoscută în anii ‘70, prin producerea în masă a electrocasnicelor și a devenit rapid cel mai mare producător de televizoare (pe vremea aceea, alb-negru). După ce în anii ‘80 Samsung a investit masiv  în dezvoltare și cercetare, în 1988 a produs primul său telefon mobil – SH-100, primul telefon proiectat și fabricat în Coreea, iar, în anii ‘90 introduce printre altele și primul telefon MP3 – Samsung SPH –M100 Uproar.

În 2010 a fost lansată seria Samsung Galaxy de care ne bucurăm până în prezent, serie din care fac parte și noile modele pliabile Galaxy, Galaxy Z Flip5 și Galaxy Z Fold5 lansate pe 26 iulie în Seul, în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked, despre care puteți afla mai multe aici.