FacebookTwitterLinkedIn

EY a dezvoltat, în ultimele 18 luni, o platformă de inteligență artificială în care a investit 1,4 miliarde de dolari și prin care intenționează să își convingă clienții să adopte AI „fără rețineri și într-un mod responsabil”.

„Aici sunt incluse alianțe de înalt nivel cu unele dintre cele mai inovative organizații din lume, printre care se numără Dell Technologies, IBM, Microsoft, SAP, ServiceNow, Thomson Reuters și UiPath, precum și cu alți lideri emergenți care definesc viitorul inteligenței artificiale”, se arată într-un comunicat al EY.

Investiția a sprijinit integrarea AI în tehnologiile EY și a asigurat o serie de achiziții tehnologice de către EY, bazate pe tehnologii cloud și automatizare.

Platforma reunește un ecosistem AI care cuprinde o serie de capacități tehnologice, academice și de afaceri în domeniul inteligenței artificiale.

EY și School of Advanced Computing din cadrul University of Southern California au în prezent discuții cu privire la posibilitatea derulării în comun a unui program de cercetare în comun.

Discuțiile vin ca urmare a lansării de către această universitate a inițiativei Frontier of Computing, în valoare de 1 miliard de dolari, dedicată dezvoltării tehnologiei inteligenței artificiale în mod etic și responsabil.