FacebookTwitterLinkedIn

Exigent Property Investment a obținut o finanțare în valoare de 57,80 de milioane de euro de la OTP Bank România și OTP Bank Plc., pentru construirea fazei 5 din ansamblul rezidențial Exigent Plaza Residence, din cartierul Militari din București. În vederea susținerii TVA-ului din cadrul aceluiași proiect, OTP Bank România a acordat și o linie de finanțare în valoare de 50 de milioane de lei.

Faza 5 a proiectului Exigent Plaza Residence va include 1.288 de apartamente, se va întinde pe o suprafață de 27.314 mp de teren, și va cuprinde trei clădiri cu o înălțime de 2S+P+11E. La parterul blocurilor sunt prevăzute spații comerciale. 

Proiectul este construit pe locul fostei fabrici bucureștene de pâine Lujerul și al stației de betoane Holcim, iar până în prezent s-au livrat în jur de 6.000 de apartamente. OTP Bank a contribuit cu peste 530 de milioane de lei și la finanțarea fazelor anterioare ale Exigent Plaza Residence, finalizate și integral vândute către clienți, după cum anunță dezvoltatorul. 

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat în calitate de consultant juridic pentru OTP Bank, iar Clifford Chance a fost consultantul juridic al Exigent Development SRL.

Dezvoltatorul Exigent Development, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din București, după numărul de unități rezidențiale livrate anual, are multe proiecte în derulare în prezent. Compania este deținută de Alfa Group, împreuna cu antreprenorii Cornel Petruț Ion și Daniel Niculae.

Alfa Group (grup antreprenorial românesc înființat de omul de afaceri Alin Niculae) deține și compania petrolieră OSCAR Downstream. Grupul are sub umbrela sa companii din domenii diverse, precum asigurări, tehnologie, logistică, project management pentru real estate, dar și dezvoltatorul Akcent Development, care a anunțat investiții de 300 de milioane de euro în piața rezidențială pentru următorii ani.

Grupul are un portofoliu de peste 10.000 de apartamente finalizate, în proiecte precum 19th Residence, 20th Residence, 21Residence Politehnica, Exigent One și Exigent Two, Plaza Residence (fazele 1-4), Cloud9 Residence etc. Pe segmentul de clădiri de birouri se numără proiecte de tip boutique, situate în zona centrală a orașului, precum Mendeleev Office 5, Eminescu Offices, Rosetti Tower sau Oscar One.