FacebookTwitterLinkedIn

Recent, FintechOS a primit o investiție de 60 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare Serie B, pentru a-și accelera expansiunea globală.

Runda a fost condusă de Draper Esprit, unul dintre cele mai active fonduri din Europa, cu investiții în companii de tehnologie care cresc rapid și au ambiții globale, precum Revolut, Thought Machine, UiPath, Form3 și ICEYE.

Investitorii existenți, Earlybird Digital East, Gapminder Ventures,  LAUNCHub Ventures și OTB Ventures au participat de asemenea la această rundă.

Sediul din New York, SUA va fi deschis în circa trei săptămâni, în urma unei investiții de peste 3 milioane de euro, a anunțat Sergiu Neguț în cadrul emisiunii Reinventarea României realizată de Forbes România.

“O să punem probabil vreo 2-3 milioane de euro ca investiție inițială ca să putem să finanțăm o pornire comercială, respectiv o echipă care va lucra o perioadă de timp până când beneficiul comercial obținut ar putea să acopere acea cheltuială. Depinde foarte mult de cât de repede vom obține rezultatele comerciale respective din teritoriului american”, a declarat Sergiu Neguț, co-fondatorul FintechOS în cadrul emisiunii.

Compa­nia a mai obţinut o finanţare de 2 milioane de do­lari de tip seed de la Gapminder Ventures şi una de 14 milioane de dolari în 2019.

Anul trecut, FintechOS a avut venituri recurente de aproape 6,3 milioane de euro.

Startup-ul FintechOS este prezent pe 20 de piețe și patru continente și administrează peste 100 miliarde de dolari în active. Compania are birouri fizice în Londra, Amsterdam și București.

În plus, FintechOS este și prima companie din Romania selectată în rețeaua globală Endeavor.