FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul de Administrație al Evergent Investments propune acționarilor acordarea în acest an a unor dividende de 82,7 milioane de lei, echivalentul unui randament de 7,1%. Tot în 2023, compania intenționează să investească 305,2 milioane de lei.

„În prezent, poziția financiară solidă ne oferă libertatea de a reacționa cu promptitudine, cu scopul de a beneficia de oportunitățile acestei perioade marcate de volatilitate crescută, pentru a continua să creștem valoarea activelor pe termen lung”, a declarat Claudiu Doroș, președintele Consiliului de administrație și directorul general al Evergent Investments.

Acționarii vor discuta propunerile în AGA programată pentru 27/28 aprilie 2023, a anunțat compania.

Evergent Investments continuă investițiile în Portofoliul Private Equity și recalibrează portofoliile financiar – bancar și energie – industrial.

Agrointens SA, companie din grupul Evergent, a mărit suprafața pentru cultivarea afinelor prin achiziția unui teren de 23 de hectare în Rătești, județul Argeș, ajungând după plantare la o suprafață totală de 105 hectare.

Prin noua companie, Ever Agribio, care deține 50 de hectare în comuna Săucești, județul Bacău, grupul își propune să intre pe segmentul produselor BIO.

Prin Ever Imo, companie din grupul Evergent Investments, continuă investițiile în real estate, în special în zona de nord a Bucureștiului, atât pe segmentul rezidențial, cât și pe cel de birouri.

De asemenea, Evergent Investments a investit în sectorul IT prin achiziția unui pachet din acțiunile producătorului român de software MWARE Solutions SA.