FacebookTwitterLinkedIn

Eurohold Bulgaria a semnat un contract de vânzare a 100% din capitalul filialelor sale Avto Union și Eurolease Group către Asterion Bulgaria, compania care operează în domenii precum vânzarea de mașini, activități de service auto și livrare de piese de schimb.

”Vânzarea celor două companii face parte din strategia Eurohold de a se concentra pe afacerile sale din domeniul energiei și ale asigurărilor. Tranzacția va reduce în mod semnificativ gradul de îndatorare al holdingului, întrucât companiile de leasing operează în mod tradițional cu un grad ridicat de îndatorare”, a comunicat compania.

Avto Union include partea din afacerea cu automobile a Eurohold care nu a fost încă vândută. În ultimul an, Eurohold a cedat cea mai mare parte a activelor sale prin mai multe tranzacții, inclusiv cele de importatori și distribuitori de mărci precum Mazda, Nissan, Renault sau Dacia.

În urma acestor tranzacții, cinci filiale mai mici au fost lăsate în structura Avto Union, care oferă puține mărci auto, scutere și motociclete pe piața bulgară, precum și soluții de petrol, lubrifianți și combustibili.

Eurolease Group unește activitatea de l­­­easing, care este organic legată de cea auto și include șase filiale care oferă servicii de leasing financiar, soluții de închiriere pe termen scurt și lung de mașini noi și la mâna a doua, în Bulgaria și Macedonia de Nord.

Eurohold este acționar majoritar al Electrohold, care deține cel mai mare distribuitor, furnizor și comerciant de energie electrică din Bulgaria, are 3.000 de angajați și deservește 3 milioane de clienți. Eurohold este, de asemenea, proprietarul companiei de asigurări Euroins Insurance Group, care are 3.000 de angajați și deservește peste 4 milioane de clienți din 13 țări.