Moneda euro s-a devalorizat ușor marți, dar a fost încă pe un curs spre cea mai bună lună din ultimul an, înaintea prezentării datelor despre inflație, care vor stimula așteptările privind majorarea ratelor dobânzii de către Banca Centrală Europeană (BCE).
Prețurile de consum din Germania au crescut cu 8,7%, iar ratele inflației spaniole și-au reluat cursul ascendent, pregătind terenul pentru mai multe date record privind inflația agregată în zona euro pentru luna mai, un sondaj Reuters așteptând o rată a acesteia de 7,7%.
În condițiile în care Uniunea Europeană vrea să reducă 90% din importurile de petrol rusești până la sfârșitul acestui an, inflația este puțin probabil să fie redusă în curând, chiar dacă piețele se așteaptă la o creștere agresivă de 115 barili pe secundă în ultimele șase luni ale anului 2022.
Vestea conform căreia liderii Uniunii Europene au convenit luni, în principiu, să reducă majoritatea importurilor de petrol din Rusia până la sfârșitul acestui an a dus la creșterea prețului petrolului și a impulsionat monedele cu care se tranzacționează materiile prime.