FacebookTwitterLinkedIn

Prada a anunțat lansarea primei colecții de bijuterii sustenabile din istoria brandului. Denumită Eternal Gold, colecția este produsă în Italia și include 48 de piese din aur reciclat. Dintre acestea, zece pot fi confecționate pe comandă.

De design sunt responsabili Miuccia Prada, președintele Prada și co-director de creație, împreună cu directorul liniei de bijuterii, Timothy Iwata, fost responsabil cu inovația la Cartier.

Prototipurile au fost realizate în atelierele Prada, dar modelele finite au beneficiat de măiestria artizanilor din Valenza, oraș cunoscut pentru specialiștii săi în prelucrarea aurului. Aceștia combină metodele tradiționale de tăiere sau șlefuire cu gravura cu laser și imprimarea tridimensională a prototipurilor.

Reprezentanții Prada spun că aurul folosit la colecția Eternal Gold este obținut în mod responsabil. Fiecare etapă a procesului de producție este trasabilă la un nivel de detaliu pe care niciun alt producător de bijuterii nu îl oferă în prezent. În premieră, clienții pot verifica autenticitatea și proveniența bijuteriilor lor pe platforma de blockchain Aura Consortium.

Campania de promovare a noii colecții le are în prim-plan pe poeta și activista Amanda Gorman (care a ținut discursul de deschidere la ceremonia de inaugurare a administrației Biden) și pe actrița Maya Hawke, fiica Umei Thurman și a lui Ethan Hawke.