Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

eMag vinde un depozit de lângă București

Retailerul eMag vrea să vândă depozitul construit în jud. Giurgiu către un fond de investiţii.  
Showroom eMAG DSC_0036

eMag este deținut de către omul de afaceri Iulian Stanciu și grupul sud-african Naspers. Conducerea a hotărât să vândă depozitul de 120.000 de metri pătrați de lângă comuna Joița, deschis la finele anului trecut, și prezentat drept cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei. Depozitul Joiţa, care are aproape 130.000 mp, s-ar ridica la circa 80 mil. euro.

eMAG România a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 3,17 miliarde de lei, în creștere cu 23%, în timp ce Grupul eMAG a crescut cu 17,5%, până la 4,77 miliarde de lei cifră de afaceri.

Platforma eMAG Marketplace a obținut o creștere de 52% în anul 2018

Creșterea s-a datorat dezvoltării companiei, iar rezultatele au fost susținute de extinderea ofertei de produse, de creșterea numărului de clienți în toată regiunea și de investiții – în oameni, logistică, tehnologie și dezvoltare internațională.

Profitul companiei înregistrat în România este reinvestit, conform lui Iulian Stanciu, CEO al eMAG.

„Creșterea gamei de produse și îmbunătățirea serviciilor de plată și livrare au generat o creștere a numărului de clienți și a cifrei de afaceri. Vom continua să ne dezvoltăm prin investiții în tehnologie, potențialul este mare, atât în România cât și în regiune”, a spus Tudor Manea, vicepreședinte eMAG.

În prezent, eMAG a ajuns la 9,44 milioane de clienți în regiune, cu aproape 1,9 mil. în plus față de anul precedent, dintre care 975.000 au venit din România. Peste jumătate (52%) dintre produsele vândute de platforma eMAG provin de la cei 16.350 de selleri listați.

Până la finalul anului 2020, obiectivul eMAG este ca numărul sellerilor care vând prin Marketplace să ajungă la 40.000.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii