FacebookTwitterLinkedIn

Dogecoin a crescut la 0,05798 dolari conform datelor de pe site-ul Coindesk, specializat în blockchain și criptomonede. Musk a scris mai întâi un tweet „Doge” și imediat un altul spunând „Dogecoin is the people’s crypto” („Dogecoin este criptomoneda oamenilor“), relatează Reuters. 

Tweet-urile liderului Tesla despre anumite companii și criptomonede au dus, în ultimele săptămâni, la scumpirea lor și creșterea prețului acțiunilor. Cele mai recente sunt acțiunile companiilor GameStop, Etsy și CD Projekt care au înregistrat un avans exploziv în urma comentariilor  despre ele, făcute pe contul său de Twitter.

Doar punând eticheta #bitcoin în dreptul biografiei sale pe Twitter, vineri, Musk a dat un impuls celei mai populare monede digitale. Acum a scos-o.

Între timp, rivala ether (ETH), traversează o perioadă record, deoarece investitorii cumpără moneda înainte de lansarea viitoarei platforme Ethereum pe bursa comercială din Chicago, programată săptămâna viitoare.

Astfel, Ethereum a crescut la un nivel record de 1.698,56 dolari. Pe de altă parte, Bitcoin, cea mai populară monedă criptografică, a scăzut cu 1,2%, ajungând la 37.184 dolari.

Criptomonedele câștigă tot mai mulți adepți, mai ales din rândul investitorilor tradiționali. Euforia din ultimele luni a stimulat valoarea de piață totală a tuturor criptomonedelor la peste 1 trilion de dolari, nivel istoric.