FacebookTwitterLinkedIn

Vestea că Elon Musk a devenit cel mai important acționar al Twitter a condus la creșterea acțiunilor cu 27,1% și l-a făcut pe fondatorul Tesla mai bogat cu aproape un miliard de dolari.

Elon Musk a preluat un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter, însumând aproximativ 73,5 milioane de acțiuni, potrivit unui nou dosar al Serviciului de Supraveghere Economică SUA. Investiția valorează astăzi 3,7 miliarde de dolari, în creștere față de cele 2,9 miliarde de dolari la sfârșitul tranzacționării din ziua precedentă, conform Forbes.com.

Cea mai mare parte a averii lui Musk este în acțiunile Tesla și, având în vedere că și acțiunile producătorului de mașini electrice s-au apreciat rapid ca valoare în ultimii doi ani, Musk este acum cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de peste 300 de miliarde de dolari.

Elon Musk a sugerat pe Twitter că i-ar plăcea să vadă unele modificări aduse rețelei sociale, deși nu este clar exact care ar fi acestea și cum își va folosi acționariatul în acest sens. Totodată, este clar că Elon Musk este nemulțumit de direcția companiei, criticând-o în mai multe rânduri în postările recente pentru politicile sale de moderare, despre care el crede că limitează libertatea de exprimare.

Plângerile lui Musk echivalează cu o oarecare acuzație către Jack Dorsey în funcția de CEO, o funcție pe care a predat-o lui Parag Agrawal în noiembrie. Cu toate acestea, apariția lui Musk pe scena Twitter a ridicat luni și averea personală a lui Dorsey. Dorsey deține un pachet de 2,25% din acțiunile companiei, o poziție cu aproape 200 de milioane de dolari mai valoroasă după ce Musk și-a dezvăluit pachetul. Un alt cofondator miliardar al Twitter, Ev Williams, și-a văzut averea crescând cu 90 de milioane de dolari.