FacebookTwitterLinkedIn

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că are un „sentiment sumbru” cu privire la evoluția economiei, exprimându-și îngrijorarea în legătură cu o recesiune iminentă.

Avertismentul dur al lui Musk cu privire la o potențială recesiune și la efectele secundare pentru producătorii de automobile este cea mai recentă prognoză de acest gen din industrie. În timp ce îngrijorările cu privire la riscul unei recesiuni au crescut, cererea pentru mașini Tesla și alte vehicule electrice a rămas puternică și mulți dintre indicatorii tradiționali ai unei recesiuni, inclusiv creșterea stocurilor dealerilor în Statele Unite, nu s-au materializat. Tesla a întâmpinat probleme cu producția sa de la fabrica din Shanghai, după ce lockdown-ul cauzat de Covid-19 a forțat sistarea activității la această unitate de producție, conform CNN.

Perspectiva sumbră a lui Musk completează comentariile recente ale liderilor de business, inclusiv CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, și președintele Goldman Sachs, John Waldron. „Un uragan economic este pe drum”, a spus Dimon în această săptămână. Inflația din Statele Unite se situează la maximele din ultimii 40 de ani și a provocat o creștere a costului vieții pentru americani, în timp ce Rezerva Federală se confruntă cu sarcina dificilă de a reduce cererea suficient pentru a reduce inflația, fără a provoca o recesiune.