FacebookTwitterLinkedIn

Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, are nouă copii cu trei femei diferite.

Forbes SUA scrie că, în noiembrie 2021, miliardarul Elon Musk, în vârstă de 51 de ani, a devenit în secret tatăl gemenilor pe care i-a conceput cu Shivon Zilis, unul dintre executivii companiei Neuralink, deținute de Musk.

Evenimentul se întâmpla cu o lună înainte ca o mamă-surogat să aducă pe lume al doilea copil al lui Musk și al fostei lui iubite, cântăreața Grimes.

Musk are acum nouă copii de la trei mame diferite. Ar fi avut zece dacă primul său născut nu s-ar fi stins la zece săptămâni de la venirea pe lume.

Cum are o părere despre orice, Musk a scris recent pe Twitter că „rata natalității în SUA este de 50 de ani sub limita sustenabilității” și că „scăderea natalității este cel mai mare pericol cu care se confruntă civilizația umană.”

„Cu cât o persoană este mai bogată, cu atât mai puțini copii are. Eu sunt o excepție. Cei mai mulți dintre oamenii pe care îi cunosc au un singur copil sau niciunul”, a mai spus Musk.

Motiv pentru care Forbes SUA a declanșat numărătoarea copiilor miliardarilor. Și a făcut-o temeinic: în rândul celor 700 de miliardari americani investigați, media era de 2,3 copii, peste media americanilor obișnuiți, de 1,93; dacă îi luăm în calcul doar pe miliardarii care au copii, atunci media este de 3,1.

Miliardarul american cu cei mai mulți copii, 14, este Frank VanderSloot, cel mai bogat om din statul Idaho, fondatorul companiei Melaleuca, producător și distribuitor online de produse de sănătate și wellness. În vârstă de 73 de ani, VanderSloot are șase copii din prima căsătorie și opt din prima căsătorie a actualei soții – cu care este însurat de 26 de ani.

O familie numeroasă, cu 11 copii, are și Farris Wilks, unul dintre titanii industriei petrolului din America.

David Duffield, fondatorul companiilor de software Workday și PeopleSoft, are zece copii, dintre care cinci adoptați. Plus șapte nepoți, patru papagali și patru câini.

Tot zece copii are și Jerry Moyes, care a înființat în 1966, împreună cu tatăl său, compania Swift Transportation, începând cu un singur camion. El și cu soția sa, Vickie, sunt căsătoriți de peste 40 de ani și au zece copii împreună.

Proprietarul companiei Best Buy, Richard Schulze, are zece copii, la fel – Fred Smith, fondatorul FedEx, dar din două căsnicii. Iar investitorul Nelson Peltz are 10 copii din trei mariaje.

Elon Musk are șase copii cu prima sa soție, scriitoarea Justine Wilson, cu care a fost căsătorit din 2000 până în 2008. Primul lor copil a decedat la zece săptămâni de la naștere, după care au avut gemeni și tripleți.

Musk mai are doi copii cu muziciana Grimes și gemeni cu Shivon Zilis.

Douăzeci și doi dintre miliardarii americani au mai mult de șapte copii, printre aceștia regizorul Steven Spielberg și proprietarul echipei de baschet New York Mets, Steve Cohen.