FacebookTwitterLinkedIn

Șeful Tesla, care pretinde că lucrează șapte zile pe săptămână, atacă munca de la distanță a “claselor de laptopuri”. El susține că munca de acasă este greșită din punct de vedere moral și i-a acuzat pe susținătorii acesteia că trăiesc într-o lume ireală. 

Directorul executiv al Tesla a afirmat că munca de acasă este incorectă față de cei care nu pot decide dacă să facă navetasau dacă nu, așa cum sunt constructorii, mecanicii sau șoferii și curierii – și a dezvăluit că el însuși lucrează șapte zile pe săptămână, luându-și doar două sau trei zile libere pe an. 

Musk a declarat pentru The Telegraph: “Cred cu tărie că oamenii sunt mai productivi atunci când lucrează față în față. Există unele excepții, dar consider că întreaga noțiune de a lucra de acasă este falsă. 

“Serios? Vrei să lucrezi de acasă și să faci ca toți cei care au construit mașina ta să vină la fabrică? Ți se pare că este moral corect? Nu. Este dezgustător.” 

Miliardarul a declarat că angajații Twitter ar trebui să vină la birou cel puțin 40 de ore pe săptămână, în timp ce angajaților celorlalte companii ale sale – Tesla și SpaceX – li se cere de asemenea să fie prezenți la locul de muncă. 

Musk este de acord ca oamenii să “ia concedii”, însă a adăugat: “Eu lucrez șapte zile pe săptămână, dar nu mă aștept ca și ceilalți să facă asta.” 

Proprietarul Twitter a fost cunoscut pentru faptul că obișnuiește să doarmă la locul de muncă sau în avionul său privat. El însuși a declarat că de obicei doarme șase ore pe noapte și orice mai puțin îi provoacă “dureri de cap”. 

La începutul acestei săptămâni, Musk a glumit că a dormit “în mașină” înaintea unei întâlniri cu președintele francez Emmanuel Macron, la câteva ore după ce miliardarul a fost văzut petrecând în Mexic și Los Angeles. 

FOTO: Profimediaimages.ro