FacebookTwitterLinkedIn

Ellen DeGeneres este deja cunoscută drept un investitor imobiliar abil. De-a lungul timpului, prezentatoarea TV a cumpărat multe clădiri istorice de pe piața imobiliară de lux din împrejurimile Los Angeles-ului, le-a renovat și le-a revândut în câștig.

Cel mai recent astfel de demers are ca obiect o vilă impunătoare din Montecito pe care DeGeneres a cumpărat-o în iunie. În cele câteva luni care au trecut de atunci, clădirea a fost renovată și acum este din nou pe piață, la prețul de 46,5 milioane de dolari, mai mult decât dublu față de cele 22,5 plătite la achiziție.

Înconjurată de un teren de 8 acri (3,2 hectare), construcția cu o suprafață utilă de 1.100 de metri pătrați datează din 1919 și este cunoscută în zonă drept Pompeiian Court. Un drum de 500 de metri face legătura între poartă și parcarea circulară din fața casei, înconjurată de măslini.

Vila cu cinci dormitoare și cinci băi a fost renovată la începutul anilor 2000 și acum a fost transformată de echipa lui Ellen într-o reședință minimalistă care îmbrățișează noua tendință a luxului discret.

Toate încăperile au acces spre curtea interioară decorată cu coloane romane și „încălzită” de un șemineu exterior. Pe lângă, clădirea principală, cu un singur nivel, pe proprietate mai există două case de oaspeți, un pavilion care deservește piscina și un studio de artă. Ca și piscina, terenul de tenis este izolat de casă.

În grădină, aleile și peluzele tunse cu meticulozitate sunt umbrite de eucalipți, stejari și arțari. Există chiar și o mică vie cu struguri chardonnay.

În vârstă de 65 de ani, Ellen DeGeneres a prezentat show-ul TV omonim din 2003 până în 2022, obținând nu mai puțin de 33 de premii Grammy.