FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul român Elis Pavaje își extinde fabrica de lângă Ploiești pentru a face față cererii în creștere de materiale pentru construcții și amenajări exterioare. Investiția de 13 milioane de euro a fost asigurată prin reinvestirea profitului, dar și din credite bancare, anunță compania.

Situată lângă Ploiești, fabrica Elis Pavaje este cea de-a doua fabrică din cele cinci deținute de companie, și a fost construită în 2007. Suprafața deținută în prezent, de 5 hectare, se va extinde cu încă 4 hectare, iar capacitatea de producție se va dubla, urmând să ajungă la 10.000 mp de pavele / zi. Compania a anunțat că urmează se producă aici și rigole și elemente de canalizare.

Totodată, va crește și numărul de angajați, de la 60 în prezent, la un total de 120 de salariați după extindere. În prezent, compania are un număr total de 845 salariați.

„Extinderea fabricii de la Stoenești este necesară pentru a acoperi cererea din piață. Liniile de producție vor realiza toate gamele de produse Elis Pavaje: pavele premium și standard, dale, borduri, bolțari, blocheți, produse din beton pentru amenajarea grădinii, inclusiv elemente de canalizare și rigole, pe care nu le produceam până acum în această fabrică,” a precizat Emil Goța, Directorul General Elis Pavaje.

Lucrările pentru extinderea fabricii vor fi finalizate în septembrie 2024, când vor fi puse în funcțiune și noile utilaje. 

Companie 100% românească, Elis Pavaje a fost înființată în 1991, în Petresti, județul Alba. În cele cinci unități de producție, compania are o capacitate de 23.000 mp pavaj / zi. 

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.