FacebookTwitterLinkedIn

Grupul farmaceutic Eli Lilly (SUA) va construi prima sa fabrică de medicamente în Germania, în oraşul Alzey din vestul ţării. Investiţia se va ridica la 2,3 miliarde de euro. Sectorul farmaceutic se grăbeşte să răspundă la cererea tot mai mare de noi terapii pentru diabet şi obezitate.

Investiţia va conduce la creşterea producţiei de medicamente pentru diabet şi obezitate, inclusiv Mounjaro şi Trulicity şi stilourile injectabile pentru administrarea acestora.

Eli Lilly: „Forţa de muncă a Germaniei va juca un rol vital în creşterea aprovizionării cu incretină a Lilly, atunci când noua fabricăe va fi operaţională începând cu 2027”, conform News.ro.

Planurile pentru prima unitate de producţie al Lilly din Germania vin pe măsură ce producătorii de medicamente devin din ce în ce mai sensibili la presiunea politică de a produce produse de sănătate esenţiale mai aproape de pieţele pe care le deservesc, după ce pandemia de coronavirus a expus vulnerabilitatea lanţurilor globale de aprovizionare.

În trimestrul al treilea 2023, compania a alocat peste 8 miliarde de dolari pentru investiţiile de expansiune în curs de desfăşurare în Indiana, Carolina de Nord şi Limerick, Irlanda, în următorii câţiva ani.

Eli Lilly operează centre de producţie în afara pieţei sale de origine din SUA, în Irlanda, Franţa, Spania, Italia şi China.