FacebookTwitterLinkedIn

Sam Altman, CEO-ul OpenAI recent demis, lucrează la o nouă afacere bazată pe inteligența artificială pe care intenționează să o lanseze, potrivit Reuters.

Fostul președinte OpenAI, Greg Brockman, care a declarat că a plecat din cadrul companiei din cauza concedierii lui Altman de vineri, i s-ar putea alătura în noul proiect.

O parte din echipa de cercetători de la OpenAI, inclusiv Szymon Sidor, au părăsit compania din cauza schimbării CEO-ului, dar nu este încă clar dacă acesta și alți foști angajați se vor alătura noului business al lui Altman.

Altman și fostul șef de design al Apple (AAPL.O), Jony Ive, au discutat recent despre construirea unui nou dispozitiv hardware de inteligență artificială (AI). De asemenea, CEO-ul SoftBank (9434.T), Masayoshi Son, ar putea fi implicat în această discuție.

Consiliul de administrație al OpenAI, compania din spatele ChatGPT, l-a demis vineri pe CEO-ul Sam Altman. Cofondatorul Brockman și-a anunțat demisia la scurt timp după ce Altman a fost concediat.

Concedierea lui Altman a fost cauzată de „lipsa comunicării ”, nu de „abatere”, a scris directorul de operațiuni, Brad Lightcap, într-un mesaj intern trimis către angajații companiei, relatează Reuters.