FacebookTwitterLinkedIn

Acționarii Glu vor primi câte 12,50 dolari în numerar pentru fiecare acțiune, mai mult cu 36% față de prețul de tranzacționare al acțiunilor Glu la data de 5 februarie 2021. După finalizarea tranzacției, valoarea acesteia se va adăuga activelor totale nete ale Electronic Arts și se preconizează ca profitabilitatea să crească începând din primul an.

Asocierea dintre Electronic Arts și Glu dă naștere unui portofoliu de produse de top pentru telefoanele mobile, care include peste 15 servicii live din categorii în creștere, ce însumează venituri contractate de 1,32 miliarde dolari  în ultimele douăsprezece luni.

„Achiziția Glu aduce împreună echipe și produse extraordinare și creează un nou lider în segmentul de jocuri pentru telefoane mobile, cu experiență dovedită în mai multe categorii de jocuri ce înregistrează creșteri rapide. Telefonul mobil continuă să crească și devine cea mai mare platformă de jocuri video din lume, iar prin integrarea jocurilor și echipei Glu dublăm dimensiunea afacerii noastre în acest segment. Ne bazăm pe un portofoliu larg și pe un public global în creștere pentru a oferi jucătorilor noștri experiențe din ce în ce mai interesante și pentru a continua creșterea Electronic Arts”, a declarat Andrew Wilson, CEO Electronic Arts.

Se preconizează că tranzacția se va încheia în trimestrul care se încheie la 30 iunie 2021, sub rezerva aprobării de către acționarii Glu, primirii aprobărilor de reglementare necesare și a altor condiții obișnuite de tranzacționare.

„Această tranzacție încununează munca extraordinară pe care echipa Glu a depus-o pentru a oferi experiențe interactive de nivel internațional jucătorilor noștri, dezvoltând în același timpafacerea către rezultate financiare și operaționale excelente. Este un rezultat minunat pentru toți acționarii și partenerii noștri. Ca parte a Electronic Arts, vom continua să valorificăm oportunitățile pe care această industrie în dezvoltare a jocurilor pentru telefoane mobile ni le oferă”, a spus Nick Earl, CEO Glu.