Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Tech |
|

Industria jocurilor video, unul dintre sectoarele care a înregistrat creșteri notabile în pandemie

Din cauza măsurilor de izolare și a plictiselii, dezvoltatorii de jocuri au avut un an 2020 excelent, jocurile video devenind modalități binevenite de petrecere a timpului, cu 2,7 miliarde de jucători la nivel global suprasolicitând serverele.
jocuri video

Două dintre cele mai mari nume din industrie sunt Electronic Arts (NASDAQ: EA) și Activision Blizzard (NASDAQ: ATVI), ambele urmând să își raporteze câștigurile săptămâna aceasta, marți (2/02), respectiv joi (4.02).

Jocurile produse de acestea sunt foarte populare în rândul comunității de gaming și unele dintre cele mai bine vândute din toate timpurile, precum Tetris Mobile, FIFA și Madden de la Electronic Arts, precum și Call of Duty, Diablo și World of Warcraft de la Activision.

“Având în vedere creșterea generală a industriei jocurilor video, mă aștept ca ambele acțiuni să depășească în continuare performanțele S&P 500”, spune Ionuț Paulenco analist eToro. Activision Blizzard și-a aliniat eforturile în jurul produselor sale de bază, precum Call of Duty și World of Warcraft. Acest lucru a implicat extinderea Call of Duty și pe mobil, una de succes. Varianta pentru mobil a jocului Call of Duty a înregistrat aproximativ 300 de milioane de descărcări și în curând jocul va fi lansat în China, unde peste 45 de milioane de consumatori s-au pre-înregistrat deja.

Cealaltă mare franciză a companiei, World of Warcraft, a lansat conținut nou, Shadowlands și acum este cel mai bine vândut joc video din istorie.

Pe de altă parte, Electronic Arts, care are peste 1.700 de angajați români în studiourile sale din România, a realizat unele dintre cele mai populare jocuri sportive, cum ar fi FIFA, NHL și Madden. În fiecare an EA scoate pe piață o nouă versiune a jocurilor și chiar dacă mulți clienți se plâng că firma nu inoveaza suficient – cifrele de vânzări sunt bune.

“O astfel de abordare ar putea atrage multe critici, dar este, de asemenea, cea mai sigură, deoarece, cu o bază masivă de clienți loiali acestor jocuri, EA nu e forțată să inoveze la fel de mult ca alte companii de jocuri video, ceea ce înseamnă un risc mai mic pentru investitori. În esență, este foarte puțin probabil pentru Electronic Arts să facă ceva greșit și să raporteze vânzări slabe, cu excepția cazului în care se schimbă ceva în mod dramatic”, continuă el.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii