FacebookTwitterLinkedIn

Electrica SA, activă în industria distribuției și furnizării de energie electrică, contractează servicii de market-making de la BRK Financial Group și Wood & Company Financial Services, cu scopul creșterii lichidității pe piața de capital pentru a putea accede în indicii internaționali FTSE Russell.

“Intrarea Electrica în seria de indici internaționali FTSE Russell este unul dintre principalele noastre obiective pentru perioada următoare, iar semnarea cu cei mai mari doi jucători de pe piața locală de market-making este măsura optimă pentru îndeplinirea acestui deziderat (…)”, a declarat Alexandru Chiriță, directorul general al Electrica.

Odată cu Electrica, numărul de emitenți de pe piața românească de capital care beneficiază de servicii de market-making dedicat ajunge la 20.

Dintre aceștia, trei companii, printre care și Electrica, beneficiază de servicii duale de market-making.

BRK Financial Group și Wood&Co vor începe să coteze ca market maker pentru Electrica începând cu 3 ianuarie 2023, respectiv pachete de cel puțin 37.000 acțiuni la cumparare (BID) și la vânzare (ASK), la o diferență maximă de 2% între cotații. 

Electrica oferă servicii pentru aproximativ 3,85 milioane de utilizatori. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra.