FacebookTwitterLinkedIn

Gigantul energetic EDP a anunțat luni începerea producţiei de energie electrică la cea mai mare centrală solară plutitoare, aflată pe apa unui lac de acumulare și localizată în regiunea Alqueva din Portugalia.

Energia produsă de această centrală electrică, cu aproximativ 12.000 de panouri fotovoltaice, va asigura peste 30% din consumul populaţiei din această regiune din sudul Portugaliei, potrivit reprezentanților. Actualul proiect solar presupune o investiţie totală de 6 milioane de euro.

“La şapte luni de la începerea lucrărilor de construcţie, centrala solară plutitoare a EDP din sudul Portugaliei (Alqueva) este gata să înceapă producţia de energie. Intrarea în exploatare a acestui proiect – considerat cel mai mare din Europa pe un lac de acumulare al unui baraj – reprezintă un pas relevant în dezvoltarea energiilor regenerabile şi consolidează angajamentul EDP pentru inovare şi tranziţie energetică”, anunţă compania.

Noua platformă are o putere instalată de 5 MW şi capacitatea de a produce în jur de 7,5 GWh pe an. În plus, este planificată şi instalarea unui sistem de baterii, cu o putere nominală de 1 MW şi o capacitate de stocare de aproximativ 2MWh.