FacebookTwitterLinkedIn

Designerul newyorkez Ronnie Fieg, unul dintre cei mai importanți colecționari BMW, este autorul unei ediții limitate BMW M i4 M50 care aniversează semicentenarul diviziei sportive a brandului auto german.

Doar șapte automobile BMW i4 M50 vor face parte din ediția limitată semnată de Ronnie Fieg, fondatorului brandului Kith, iar unul dintre ele va fi scos  la licitație.

La exterior, mașinile vor fi vopsite într-o culoare unică – Kith Vitality Green – iar interiorul va fi îmbrăcat în piele BMW Individual Caramel Merino. Pentru prima dată, BMW denumeşte o nouă culoare după un partener: Kith Vitality Green este un verde bogat, închis, care nu este disponibil pentru automobilele de serie ale mărcii. O colecție de îmbrăcăminte şi accesorii inspirate de combinația celor două culori va completa seria limitată.

Logoul ediției limitate este unul special. Emblema BMW de pe capota i4 M50 by Kith încorporează un inel suplimentar în culoarea Kith Vitality Green. Inelul verde enumeră parteneriatul, modelul şi anul, precum şi faptul că este o maşină electrică.

Fieg deţine o colecţie impresionantă de automobile BMW, inclusiv exemplarul BMW M3 (E30) by Kith, care provine din prima colaborare cu producătorul auto bavarez.

Pentru aniversarea a 50 de ani de BMW M, Fieg a transformat și un BMW 1602 din 1972 într-un automobil electric contemporan. Această mașină îi va reveni designerului la finalizarea proiectului.

Pe capota modelului 1602 by Ronnie Fieg, din 1972, emblema arată din nou diferit: inițialele BMW din siglă au fost schimbate cu Kith. O siglă similară în alb-negru, cu subtitlul Elektro-Auto, este gravată pe capacul suportului de pahare al BMW i4 M50 by Kith.

BMW i4 M50 este propulsat de două motoare electrice BMW M eDrive care dezvoltă o putere de 400 kW/544 CP în modul Sport Boost. Mașina sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde și are o autonomie de până la 520 de kilometri conform WLTP.

Automobilele seriei limitate BMW i4 M50 by Kith au câteva dotări speciale: şasiul M adaptiv, frânele sport M cu etriere roşii, pachetul aerodinamic M, luminile BMW Individual Shadow Line și sistemul de sunet Harman/Kardon surround.

La Jocurile Olimpice din 1972 de la München, două BMW 1602, transformate în maşini electrice, au fost folosite de comitetul de organizare, la diferite competiţii, pe distanţe lungi, ca maşini de însoţire şi filmare.

Pasionat de BMW din copilărie, Fieg este la al doilea proiect cu BMW. Colaborarea a început în 2020, când designerul a personalizat un BMW M4 Competition Coupé. Cele 150 de exemplare ale ediţiei exclusiviste BMW M4 Competition × Kith s-au epuizat atunci în mai puţin de 30 de minute.