FacebookTwitterLinkedIn

Compania energetică E.ON și-a reunit activitățile într-o nouă unitate organizațională cu scopul de a-și extinde afacerile cu produse, tehnologii și servicii pentru flotele de vehicule comerciale electrice. Până în 2025, oferta de e-mobilitate a E.ON pentru încărcarea electrică a vehiculelor comerciale va fi extinsă pentru a deveni lider de piață în Europa, sub denumirea E.ON Drive eTransport.

„Prin noua noastră poziționare, dorim să devenim, în viitor, principalul furnizor de soluții integrate de energie și încărcare pentru vehiculele comerciale electrice din Europa”, spune Patrick Lammers, COO Commercial la E.ON.

E.ON oferă deja acces la o rețea de peste 160.000 de puncte de încărcare în toată Europa. Scopul este de a avea 200.000 de puncte de încărcare până la sfârșitul anului 2022.

Vehiculele comerciale alimentate cu baterii sunt încă o excepție, iar sectorul transporturilor se află încă la începutul evoluției sale către o mobilitate fără emisii.

Dar interesul companiilor și al municipalităților pentru electrificarea parcurilor lor auto este în creștere.

„Obiectivul nostru este de a impulsiona rapid și sistematic tranziția energetică în Europa, cu soluții inovatoare pentru clienți”, afirmă Lammers.

E.ON are proiecte și soluții de încărcare pentru flotele de dube, camioane și autobuze în Europa încă din 2016.

Obiectivul companiei este de a impune electrificarea ca factor-cheie pentru lanțurile de aprovizionare și logistică, precum și pentru transportul local și pe distanțe lungi

În plus, soluțiile pentru piața încă tânără a utilajelor de construcții acționate electric vor completa portofoliul în viitor.

Electromobilitatea înseamnă mai multă protecție a climei și mai puțină dependență de energiile fosile

„Este clar că UE își poate atinge obiectivele climatice doar dacă emisiile de CO2 din transporturi sunt reduse drastic. Aici se află marile pârghii pentru protecția climei”, adaugă Lammers.