FacebookTwitterLinkedIn

După ce a fost închisă turiștilor timp de doi ani, Japonia își deschide granițele pentru vizitatorii din 98 de țări și regiuni. Este cel mai semnificativ moment de până acum, în relaxarea lentă a restricțiilor de intrare în această țară.

Japonia a implementat unele dintre cele mai dure regimuri de control al virusurilor din lume și a interzis accesul vizitatorilor străini la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cu toate acestea, unele restricții vor rămâne valabile, inclusiv cerința de a vizita țara doar ca parte a unui grup de turiști, informează BBC.

Restricțiile de călătorie au fost deja relaxate pentru rezidenții străini și călătorii care vin cu scop de afaceri, iar guvernul a ridicat recent limita pentru sosiri zilnice ale străinilor la 20.000, de la 1 iunie. În plus, de la mijlocul lunii martie, li s-a permis intrarea studenților internaționali.

Începând cu 10 iunie, grupurile de turiști străini vor avea voie să intre în țară. Cu toate acestea, cele aproape 100 de țări și regiuni vor fi împărțite în trei categorii de risc: roșu, galben și albastru – care vor determina dacă vizitatorii pot ocoli sau nu măsurile de carantină, potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei.

Japonia a rămas în mare parte închisă începând din 2020, din cauza pandemiei de Covid-19, decizie care a lovit puternic industria turismului. Aceasta reprezintă o componentă majoră a economiei Japoniei, iar sosirile de turiști străini au scăzut cu peste 90% în 2020, potrivit informațiilor BBC.