FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul german de produse alimentare Dr. Oetker a cumpărat Imperial, brandul belgian specializat în mixuri pentru deserturi.

Până în prezent, producătorul german nu a dezvăluit suma cu care a achiziționat compania ce aparținea grupului spaniol GB Foods, notează platforma RetailDetail.eu.

La patru ani de la achiziționarea proprietarului Imperial, Continental Foods, grupul spaniol GB Foods a decis să vândă Imperial pentru a se concentra doar pe dezvoltarea mărcilor Continental, precum: Devos Lemmens (sosuri), Royco (supe instant), Aïki (fidea) și Liebig.

Dr. Oetker și GB Foods au purtat discuții și în trecut privind o posibilă achiziție a Imperial, dar nu au reușit să ajungă la o înțelegere până acum. Reprezentanții Dr. Oetker au recunoscut că achiziția Imperial este în conformitate cu strategia de creștere a producătorului german, compania fiind activă de mult timp în aceeași categorie.

„Imperial se încadrează perfect în strategia de creștere a grupului nostru, fiind o completare logică pentru portofoliul nostru. Prin achiziționarea Imperial, ne vom consolida semnificativ poziția pe piața produselor de panificație și a preparatelor-desert”, au subliniat aceștia.

Pe plan local, Dr. Oetker activează din anul 1998, atunci când a preluat compania Regal Corporation. Patru ani mai târziu a deschis o unitate de producţie lângă Curtea de Argeş, unde se produc majoritatea produselor comer­cializate pentru piața din România. În 2007, Dr. Oetker a achiziţionat compania activă pe piața produselor din soia, Inedit Food din Cetăţeni (judeţul Argeş).

În 2021, pe piața locală, producătorul german a realizat o cifră de afaceri de peste 359,3 milioane de lei și a raportat un profit net în creștere cu 40% față de 2020, acesta depășind 36,2 milioane de lei. În 2021, compania avea pe piața din România 501 angajați.