FacebookTwitterLinkedIn

Valoarea criptomonedei Dogecoin, cea care a fost creată în glumă, a crescut brusc, cu 18%, după ce fondatorul Tesla, Elon Musk, a anunțat pe Twitter că producătorul de mașini electrice o va accepta ca plată pentru produsele sale.

Elon Musk a anunțat pe Twitter că producătorul de mașini electrice va accepta ca plată pentru produsele sale moneda virtuală Dogecoin: „produsele Tesla pot fi cumpărate cu Dogecoin”, așa suna mesajul lui Musk postat pe Twitter, relatează CNN.

La jumătatea lunii decembrie, un alt mesaj postat tot pe Twitter de Elon Musk, în care spunea că începe un test pentru plata produselor Tesla cu Dogecoin, a adus criptomonedei o creștere cu peste 20 de procente.

Dogecoin, popular printre investitorii de retail, a crescut cu 18% până la peste 0,20 de dolari după mesajul de vineri.

În 2021, tweeturile lui Musk despre această criptomonedă i-au adus acesteia o creștere de aproximativ 4.000%.

În ultima perioadă, postările lui Elon Musk au influențat semnificativ cotațiile criptomonedelor, în funcție de conținutul mesajelor. Motiv pentru care anul trecut, investitorii în monede digitale i-au cerut să nu mai posteze pe Twitter, pentru că mesajele sale creează instabilitate pe o piaţă deja volatilă.

Mai mult, investitorii şi analiştii s-au arătat supăraţi de faptul că toate criptomonedele au crescut şi au scăzut odată cu Bitcoin şi Dogecoin, monedele despre care a vorbit Musk. Unii investitori în criptomonede sunt, de asemenea, enervaţi că doar un comentariu al lui Musk poate modifica preţurile atât de mult.

Moneda virtuală Dogecoin a fost lansată în 2013, fiind o aluzie la Bitcoin și meme-ul „Doge”, două dintre cele mai populare elemente de pe internet în acel an.