FacebookTwitterLinkedIn

Walt Disney renunță la planurile de a construi un campus corporativ de aproape 1 miliard de dolari în centrul Floridei, care ar fi găzduit 2.000 de angajați, pe fondul divergențelor cu guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

”Condițiile de afaceri în schimbare” au determinat pe Disney să își reconsidere planul din 2021 de a-și reloca angajații, a declarat administratorul parcurilor Disney, Josh D’Amaro, citat de Reuters.

Compania anunțase investiții de până la 864 de milioane de dolari pentru acest proiect care ar fi reunit într-un singur campus mai multe divizii de afaceri ale Walt Disney.

Decizia Disney de a muta o serie de angajați din California a creat însă multe nemulțumiri, deoarece mulți dintre ei au spus că nu doresc să se mute în Florida.

„Având în vedere schimbările considerabile care au avut loc de la anunțarea acestui proiect, inclusiv noua conducere și condițiile de afaceri în schimbare, am decis să nu mergem mai departe cu construcția campusului”, a spus D’Amaro. „Nu a fost o decizie ușor de luat, dar cred că este cea corectă”.

CEO-ul Disney, Bob Iger, a spus că investițiile în Florida ar fi totalizat 17 miliarde de dolari în următorul deceniu.

Secretarul de presă al lui DeSantis, Jeremy T. Redfern, a scris că, în timp ce Disney a anunțat posibilitatea unui campus în Lake Nona în urmă cu aproape doi ani, „statul nu a fost sigur dacă acesta se va realiza”.