FacebookTwitterLinkedIn

Seara va începe cu documentarul „Zelenskyy: Omul care l-a înfruntat pe Putin”, la ora 22:00. Acesta va fi urmat de „Evadare din Irpin”, Cazul otrăvirilor din Salisbury” și de o ediție special editată a concertului „Împreună pentru Ucraina” de weekendul trecut.

Zelenskyy: Omul care l-a înfruntat pe Putin

Un documentar nou, de 30 de minute, îl prezintă pe președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy. Programul va pune în lumină copilăria sa, viața dinainte să devină președinte și poziția sa curentă de lider al unei țări sub asediu.

Evadare din Irpin

Michał Przedlacki este un jurnalist care a plecat în Ucraina în urmă cu o săptămână. Obiectivul său a fost să prezinte armata ucraineană și rezistența civilă, precum și pericolul generat de agresiunea armatei ruse și înfruntat de oameni de rând, de la fața locului.

Podul demolat din Irpin, de lângă Kiev, a devenit unul dintre simbolurile acestui război și reprezintă singura cale pentru femei, copii și vârstnici de a evada de bombele și gloanțele rusești.

Împreună pentru Ucraina – concert de binefacere desfășurat pe 20 martie în Polonia

Discovery a susținut Ucraina prin concertul de binefacere unic ținut duminică, pe 20 martie, în Łódź, Polonia. Pe scenă au urcat artiști polonezi și ucraineni cu un scop comun: strângerea de fonduri pentru victimele războiului. Artiștii au performat în fața unui public de 12.000 de oameni și a milioanelor de urmăritori TV și online.

Evenimentul live a fost difuzat pe Discovery Channel în 50 de țări, inclusiv în Europa Centrală și de Est, dar și SUA. Peste 2 milioane de dolari au fost strânși, iar donațiile continuă să crească. Discovery a făcut o donație directă de 500.000 de dolari și a veniturilor obținute în România și Polonia din calupul publicitar dinaintea concertului.

Cazul otrăvirilor din Salisbury

În 2018, agentul dublu Sergei Skripal și fiica sa au fost otrăviți în Salisbury, Anglia. Folosind noi dovezi, oamenii implicați în caz relatează povestea evenimentului tragic ce a transformat un orășel în centrul global al unei crime.