FacebookTwitterLinkedIn

Inflația ridicată și riscurile de recesiune în creștere întunecă starea de spirit în industria prelucrătoare globală.

59% dintre liderii din domeniul producției spun că presiunile inflaționiste fac perspectiva unei recesiuni mai probabilă în anul următor. Trei sferturi dintre producători spun că presiunile inflaționiste sunt mai grave astăzi decât în ​​urmă cu șase luni, 54% spunând, de asemenea, că prețurile mai mari îngreunează concurența și rămân profitabile, conform CNN.

Sondajul a fost realizat între 17 mai și 31 mai, înainte de raportul alarmant al inflației din mai, care a declanșat turbulențe severe pe piețele financiare. „Prin mai multe crize, producătorii s-au dovedit remarcabil de rezistenți, dar nu există îndoială că există perspective pesimiste la orizont”, a declarat Jay Timmons, CEO al Asociației Națională a Producătorilor din Statele Unite, într-un comunicat.

Principala provocare raportată de directorii generali din industria prelucrătoare a fost creșterea costurilor materiilor prime, citată de 90% dintre respondenți. Principalele surse de inflație au fost creșterea prețurilor materiilor prime (97%), costurile de transport și de transport (84%), salariile (80%), costurile cu energia (56%) și deficitul de muncitori (49%).