FacebookTwitterLinkedIn

Avocatul Gabriel A. Zgripcea are o vastă experiență în domeniul Dreptului Afacerilor, fiind cunoscut atât pentru abordarea sa inovativă, cât și pentru soluțiile juridice eficiente pe care le oferă clienților săi. Cu o carieră de peste 15 ani în domeniu, Gabriel a reprezentat cu succes diverse companii, atât în țară, cât și în străinătate. În cele ce urmează, vom încerca să aflăm mai multe informații despre experiența și specializarea sa, precum și despre abordarea sa unică în tratarea problemelor juridice ale clienților din portofoliu acestuia.

Q: Cine este avocatul Gabriel A. Zgripcea și care este experiența sa profesională?

Sunt membru în cadrul Baroului București, având o vechime de peste 15 ani în domeniu. Sunt partener fondator în cadrul Zgripcea & Constantin, principala mea arie de activitate fiind în sfera dreptului penal și a dreptului comercial. Mă bucur să aud că justițiabilii mă consideră un avocat “formidabil”. Probabil acest lucru se datorează rezultatelor pozitive obținute în diversele spețe în care îmi reprezint clienții.

Q: Dacă ar fi să discutăm despre ariile de practică, care ar fi acestea?

După aproximativ 15 ani de activitate continuă, pot spune că am acumulat destulă experiență în domeniul juridic, fiind implicat într-o serie largă de servicii juridice în diferite domenii de drept. Dacă ar fi să facem o scurtă analiză, putem discuta despre următoarele ramuri de drept:

Drept societar și comercial: În acest domeniu cred că înțeleg pe deplin piața autohtonă a afacerilor, fie că discutăm despre înființarea entităților juridice, reorganizarea sau dizolvarea acestora. Consultanța oferită în ceea ce privește chestiunile de drept societar și comercial se bazează și pe experiența practică, nu doar din punct de vedere juridic.

Dreptul muncii: În această arie asistăm și susținem clienții în soluționarea litigiilor de muncă, oferind consultanță în ceea ce privește drepturile angajaților și ale angajatorilor, redactarea și negocierea contractelor individuale și colective de muncă, cazuri de concediere individuală și colectivă, precum șirezolvarea aspectelor de protecție a datelor cu caracter personal.

Drept fiscal: O arie importantă unde ofer consultanță fiscală, dar și reprezentare/asistare atât în instanță, cât și în fața autorităților din domeniul fiscal, acoperind cele mai variate aspecte din sfera fiscalității.

Drept imobiliar: Aici discutăm despre acoperirea tuturor aspectelor legale ale tranzacțiilor imobiliare, inclusiv achiziționarea, vânzarea și închirierea de proprietăți, precum și asistare și reprezentare în litigii imobiliare.

Drept penal: Practica de drept penal este una dintre ariile cheie în ceea ce mă privește. De-a lungul anilor, am reprezentat clienții în fața instanțelor de judecată, fie că discutăm despre persoane fizice sau persoane juridice, dar și în consilierea acestora pentru a preveni, identifica și media eventualele riscuri de natură penală.

Proprietate intelectuală: Reprezint clienții în proceduri și litigii complexe privind dreptul proprietății intelectuale. Aria de expertiză acoperă majoritatea litigiilor privind brevete de invenții, mărci sau drepturi de autor.

Acestea sunt doar câteva din ariile de practică. În general, sunt implicat într-o gamă largă de arii ale dreptului, astfel încât clienții cu care colaborez să poată beneficia de asistență juridică cuprinzătoare și personalizată.

Q: Ce cazuri de referință ai avut până în momentul de față?

Până în prezent, am reprezentat/asistat atât persoane fizice, cât și persoane juridice în diverse litigii. Am reprezentat persoane publice sau politicieni în probleme de natură penală, dar și diverse corporații în spete comerciale complexe, dispunând în tot acest timp de suportul unei întregi echipe (largi) de experți contabili, auditori, executori judecătorești sau lichidatori. De asemenea, am oferit servicii juridice clienților în dosare având ca obiect discriminarea angajaților, concedieri abuzive, conflicte de muncă, dar și hărțuire sexuală.

Q: Cum abordezi cazurile care implică conflicte de muncă?

Pentru litigiile de acest gen, întotdeauna încerc, înainte de toate, să găsesc o soluție de rezolvare a cazului pe cale amiabilă. Când acest lucru nu este posibil, împreună cu clienții pregătim strategia pe care o vom urma pe parcursul procesului. Totodată, sunt de părere că este important să asculți cu atenție ambele părțiimplicate înainte de a acționa pe cale juridică, deoarece sunt șanse mari să soluționezi diferendul pe cale amiabilă.

Q: Care sunt avantajele pe care le oferă echipa Zgripcea & Constantin clienților săi?

Echipa de avocați Zgripcea & Constantin este formată din profesioniști care acordă fiecărui caz atenția cuvenită. Oferind o comunicare excelentă avocat-client și dispunând de o echipă omogenă care excelează deopotrivă în consilierea clienților, dar și în fața instanțelor de judecată, realizăm parteneriate pe termen lung.

Q: Care sunt valorile cheie ale echipei Zgripcea & Constantin?

Pe lângă valorile morale și personale, membrii echipei Zgripcea & Constantin se remarcă prin profesionalism, consecvență și abordări inovatoare, precum și prin negocierea competitivă în favoarea clienților pe care îi reprezentăm.Credem cu tărie în realizarea de parteneriate pe termen mediu și lung cu clienții noștri și, totodată, ne folosim practica judiciară în vederea obținerii de rezultate pozitive și satisfacția mult dorită a clienților noștri.

Q: Gabriel, cum reușești să fii la curent și actualizat cu ultimele modificări din domeniul juridic?

Ca orice profesionist, încerc să fiu la zi cu legislația în materie prin participarea la conferințe și seminarii de specialitate, lecturarea zilnică a site-urilor de specialitate și a articolelor, precum și prin studierea legislației în materie și a noutăților legislative. În plus, sunt membru activ în cadrul Baroului București, beneficiind astfel de acces la diferite surse de informații.

Gabriel, îți mulțumim pentru tot și îți dorim cât mai multe dosare câștigate. Succes în continuare.

Așadar, Gabriel A. Zgripcea este un avocat cu o vastă experiență în diverse arii de practică, precum drept comercial, dreptul muncii sau în sfera dreptului penal. Cu o abordare personalizată și o atenție sporită la nevoile clienților săi, el oferă soluții juridice eficiente într-un mediu complex al dreptului muncii și al afacerilor.