FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit informațiilor publicate în cel mai recent raport al WDP, România continuă să fie unul dintre polii importanți ai companiei, cu investiții în jurul valorii de 92 milioane euro.

Compania va dezvolta proiecte noi la Buzău, Deva-Călan, Roman, Slatina și Timișoara. Printre beneficiarii noilor proiecte se numără Metro, Auchan, Profi și Pirelli.

Depozitul de la Slatina pentru producătorul Pirelli va fi extins cu aproximativ 25.000 mp, în baza unui contract de închiriere pe 15 ani. Investiția, cu un buget estimat de 15 mil. Euro, este planificată să fie finalizată în primul trimestru din 2023.

Compania a făcut achiziții importante de terenuri anul trecut. În ultimul trimestru din 2021, WDP a raportat noi achiziții la București, Ștefăneștii de Jos și Timișoara. Achiziția de la Ștefăneștii de Jos va permite extinderea proiectelor WDP pe o suprafață de 378.000 mp, în timp ce la Timișoara s-a achiziționat un teren de 86.000 mp pentru proiecte viitoare.

La finalul lui 2021, WDP a finalizat investiții de 69 mil euro reprezentând 128.553 mp construiți, în Ștefăneștii de Jos, Cluj, Craiova, Paulești. Printre beneficiari se numără Decathlon, LPP, Eobuwie, Profi, Rosi și extinderea Metro.

Totodată, s-a finalizat procesul de vânzare și apoi închiriere a depozitului aparținând companiei Whiteland, furnizor român de servicii de logistică. Este vorba de o suprafață de aproximativ 52.000 mp pe care acesta va continua să o închirieze încă cinci ani.

La nivel global, WDP lansează un nou plan pe următorii patru ani, în care țintește o creștere anuală a câștigurilor bazată pe un volum de investiții de 2 miliarde de euro.

Rezultatele obținute de pe urma proprietăților WDP se ridică la 278,4 milioane de euro pentru 2021, în creștere cu 14,7% față de anul trecut (242,7 milioane de euro). Această creștere este determinată de extinderea continuă a portofoliului în 2020-21, în principal prin noi proiecte preînchiriate. Veniturile obținute din închirierea proprietăților din România s-au ridicat la 48,3 milioane euro anul trecut. WDP a ajuns să dețină în România depozite care acoperă o suprafață de 1,22 milioane mp, și terenuri de 5,7 milioane mp.