FacebookTwitterLinkedIn

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din țară, a obținut o finanțare de 85 milioane de euro de la IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, pentru extinderea proiectelor verzi din România. Împrumutul, realizat între Globalworth Holdings Cyprus Limited (o subsidiară a companiei) și IFC în calitate de creditor, este pentru o perioadă de 6 ani. 

Globalworth consideră că împrumutul va consolida și mai mult lichiditățile companiei și va oferi grupului capital flexibil, în termeni atractivi: „Ne bucurăm să ne extindem, prin acest credit, colaborarea cu IFC. Este primul nostru credit verde de când am lansat obligațiunea verde inaugurală în anul 2020 și credem că demonstrează fără îndoială sustenabilitatea afacerii Globalworth și a piețelor pe care activăm”, a spus Mihai Zaharia, Director de Investiții pentru România și Director Piețe de Capital în cadrul Grupului Globalworth.

Finanțarea pe termen lung acordată de IFC va ajuta compania, cel mai mare investitor în spații de birouri din România după valoarea de piață și suprafața închiriabilă brută, să își consolideze poziția lichidității și să aibă un portofoliu comercial de birouri 100% verde. 

Compania are un portofoliu de investiții imobiliare format din active imobiliare comerciale moderne și eficiente din punct de vedere energetic, prezente în România și Polonia. Aproximativ 90% din portofoliul companiei este format din proprietăți prietenoase cu mediul. 

Globalworth, companie listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, deținea un portofoliu cu o valoare totală de aproximativ 3,2 miliarde de euro, la 31 decembrie 2021. 

Aproximativ 95,9% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 660 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.